Spletna stran www.servis-markelc.com, ki je v lasti ter jo upravlja podjetje Boštjan Markelc s.p., uporablja piškotke. Za dodatne informacije o lastniku spletne strani si oglejte vsebine pod zavihkom »o podjetju« ter »kontakt«.

Spodaj si lahko preberete, kaj so piškotki, kako delujejo, zakaj jih uporabljamo, katere piškotke uporabljamo na naši spletni strani ter kako piškotke izklopite.


KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše datoteke, običajno iz črk in številk, ki se naložijo na uporabnikovo napravo (računalnik, mobilni telefon tablico...), ko ta obišče spletno stran.
Piškotki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani. Z njimi pa se lahko izboljšuje tudi uporabniška izkušnja. Piškotki lahko uporabnikovo napravo shranijo nastavitve in druge podatke, da jih uporabniku ob naslednjem obisku ni treba več vnašati.

Z njimi je uporaba spletne strani prijetnejša, bolj učinkovita in prilagojena posameznemu uporabniku. S piškotki se shranjujejo informacije o jezikovnih in lokacijskih nastavitvah, o vsebini nakupovalne košarice in podobno. Upravljavci spletnih strani pa lahko z njimi pridobivajo podatke o številu obiskovalcev svoje spletne strani, najbolj branih vsebinah, največkrat uporabljenih funkcionalnostih in drugo. S pomočjo zbranih podatkov lahko spletno stran izboljšajo in jo naredijo uporabniku prijaznejšo.

Piškotki ne dostopajo do uporabnikovega sistema ter ne zbirajo osebnih informacij in ne omogočajo nikakršne identifikacije uporabnika spletne strani.


ZAKAJ IN KJE NA NAŠI SPLETNI STRANI SE UPORABLJAJO PIŠKOTKI?

Na tej spletni strani za delovanje spletne strani uporabljamo različne vrste piškotkov. Natančnejši seznam piškotkov, ki jih uporabljamo si lahko ogledate spodaj. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani in brez njih ni možno zagotoviti storitev, medem ko so drugi namenjeni le izboljšanju delovanja spletne strani.

Sejni oziroma začasni piškotki se na napravo uporabnika ne shranjujejo, ampak se izbrišejo vsakič, ko se zapre brskalnik.
Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni, tudi ko se brskalnik zapre. Uporabljajo se lahko shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, za analiziranje prometa in podobno. V računalniku lahko ostanejo shranjeni kar nekaj časa.

Uporabljamo lastne piškotke, ki izvirajo iz našega spletnega mesta in so lahko trajni ali začasni. Spletno mesto te piškotke uporablja za shranjevanje informacij in jih bo znova uporabilo, ko bo uporabnik naslednjič obiskal spletno mesto.
Obstajajo tudi drugi piškotki, ki izvirajo iz drugih partnerskih spletnih  mest. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje uporabnikovi rabi spleta za tržne namene, analize ter podobno. Teh piškotkov ne uporabljamo.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA NAŠA STRAN? 

IME PIŠKOTKA      VRSTA    
NAMEN UPORABE      ČAS TRAJANJA
92d857e61730fdda031e0cf2945a31c8      sejni
omogoča delovanje spletnih strani      do konca seje
fcc0741aae2565a83bb291abf50e58d9      sejni omogoča delovanje spletnih strani      do konca seje
reDimCookieHint      lastni shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov      1 leto


KAKO OMOGOČITI PIŠKOTKE?

Pri vašem prvem obisku naše spletne strani vas s pasico na spodnjem delu strani vprašamo za dovoljenje za uporabo piškotkov. Če dovoljujete uporabo piškotkov, kliknite na gumb »v redu« na desni strani. Vaša odločitev je shranjena za dobo enega leta.


KAKO IZBRISATI OZIROMA ONEMOGOČITI PIŠKOTKE?

Dokler ne kliknete gumba »v redu« na desni strani pasice se na vas računalnik ne naloži noben piškotek.

Če se z uporabo piškotkov ne strinjate lahko tudi spremenite nastavitve vašega izbranega brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno.
V kolikor ste se z uporabo piškotkov strinjali, pa ste si kasneje premislili, lahko piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku, kadarkoli popolnoma izbrišete iz vaše naprave s pomočjo orodij vašega izbranega brskalnika. Navodila za nastave brskalnika in izbris piškotkov se nahajajo v sekciji za pomoč vašega izbranega brskalnika.

V primeru, da boste piškotke onemogočili, je možno, da vam nekatere funkcije na spletni strani ne bodo delovale oziroma ne bo delovala spletna stran v celoti.


VPRAŠANJA O PIŠKOTKIH

Za morebitna vprašanja v zvezi s piškotki nas prosimo kontaktirajte na eno od možnosti navedenih po zavihkom »kontakt«.


VELJAVNOST IN SPREMEBA IZJAVE O PIŠKOTKIH

Izjavo o piškotkih lahko občasno posodobimo. Posodobitve izjave o piškotkih so objavljene na našem spletni strani. Vse spremembe začnejo veljati z dnem objave na naši spletni strani.

Ljubljana, 1.5.2020

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. S klikom na gumb »v redu« potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Dokler se s piškotki ne strinjate, se na vaš računalnik ne naloži noben piškotek.